Veelgestelde vragen

Vindt hieronder een antwoord op de veelgestelde vragen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wanneer ben ik geslaagd?

Je bent geslaagd op het moment dat alle lessen en quizzen succesvol zijn afgerond.

Moet ik een examen afleggen?

Nee. De e-learning is zo opgebouwd dat je na een aantal lessen een korte quiz maakt (dit zijn de examenvragen). Hiermee kan je toetsen of je de les begrijpt. Als je de lessen hebt doorlopen en de quizzen hebt gemaakt, dan hoef je geen apart examen af te leggen.

Wat heb ik nodig om de e-learning te kunnen doorlopen?

Je hebt een internetverbinding, computer, tablet of smartphone nodig. Met een internetbrowser kan je met deze apparaten inloggen.

Wat voor werk -en denkniveau heb ik hiervoor nodig?

Lean is voor iedereen te begrijpen. Er is geen specifiek werk -en denkniveau noodzakelijk om Lean te kunnen toepassen.

Heb ik naast de e-learning meer studiemateriaal nodig?

Nee, in onze e-learning trainingen zijn alle materialen opgenomen. Je hoeft zelf niks meer aan te schaffen.

Zijn er overige kosten verbonden aan e-learning?

Nee, er zijn geen overige kosten verbonden aan e-learning. Je betaalt eenmalig een bedrag en dat is het (geen gedoe met maandelijkse abonnementen). Je krijgt hiervoor toegang tot je persoonlijke leeromgeving en na afronden van de training ontvang je een erkend Lean certificaat van: LCS, the Cardiff University licenced service.

Moet ik eerst een Lean White Belt halen voordat ik verder mag naar een hogere belt?

Nee, je hoeft niet eerst een Lean White Belt te halen voordat je verder mag naar een hogere Belt. Je kan bijvoorbeeld direct kiezen voor een Green Belt of Black Belt.

Hoe ziet het Lean-certificaat eruit?

Het Lean certificaat van Cardiff University ziet er alsvolgt uit:

Moet ik voor de certificering een praktijkopdracht uitvoeren?

Voor het leren toepassen van Lean is het aan te raden om een praktijkopdracht uit te voeren. Als dit niet mogelijk is dan is dat geen probleem. In de e-learning zijn per onderdeel oefeningen opgenomen die je zullen helpen om Lean te leren toepassen in de praktijk. Het uitvoeren van een volledig Lean-verbetertraject is voor de certificering dan ook niet noodzakelijk.

Waarom is een Lean certificaat belangrijk?

Een certificering is een erkenning van je eigen kennis en kunde op Lean gebied. Het geeft tevens aan dat de geleerde stof voldoet aan internationale standaarden. Lean.nl certificeert via Cardiff University.

Hoe lang mag ik over e-learning doen?

Je hebt volledige vrijheid om te bepalen hoeveel tijd je aan de e-learning wilt besteden. Er is geen specifieke einddatum vastgesteld, maar we raden je ten zeerste aan om niet uit te stellen.

Is de prijs van de e-learning inclusief BTW?

Ja, de prijs van het abonnement voor onze e-learning trajecten is inclusief BTW.

Op welke apparaten kan ik de e-learning volgen?

Onze e-learning trajecten kun je openen via een webbrowser. Hiermee is een cursus op elk apparaat te volgen: van tablet tot smartphone.

Kan ik tussentijds een pauze inlassen?

Ja, je kunt op elk moment besluiten om een pauze in te lassen. En na die break ga je gewoon verder waar je gebleven was.

Hoe snel krijg ik toegang tot de e-learning?

Je krijgt na betaling meteen een inlogcode gemaild. Je kunt dus meteen uit de startblokken.

Is het de elearning inclusief certificering?

Ja, alle trainingen zijn inclusief certificering. Na het afronden van de training krijg je een internationaal erkend Lean-certificaat van Cardiff University.

Is e-learning geschikt voor mijn bedrijf?

Ja, e-learning is zeker geschikt voor bedrijven. Bijvoorbeeld om in korte tijd meerdere teamleden op te leiden. Zo kun je als werkgever of opleidingscentra meerdere inlogcodes inkopen. Jouw medewerker kan hiermee direct aan de slag.

Krijg ik hetzelfde lesmateriaal als bij een klassikale training?

De onderwerpen van Lean zijn zowel bij een klassikale training als bij de el-earning gelijk. Dit zijn verplichte onderwerpen voor de Lean certificering.

Bij de e-learning wordt het lesmateriaal online aangeboden en  hebben we verschillende didactische vormen in de training  verwerkt. Op deze manier kan je de Lean onderwerpen eigen maken.

Hoe lang duurt de Lean Black Belt?

Dit hangt af van je eigen inzet. Hoe meer tijd je eraan besteedt, des te sneller ben je klaar. De Black Belt duurt gemiddeld 60 tot 70 uren in totaal.

Als je bijvoorbeeld 4 uren per week les volgt, dan ben je binnen 5 maanden klaar.

Hoe lang duurt de Lean Green Belt?

Dit hangt af van je eigen inzet. Hoe meer tijd je eraan besteedt, des te sneller je klaar bent. De Green Belt-training doorloop je gemiddeld in 40 tot 50 uren,

Als je bijvoorbeeld 4 uren per week les volgt, dan ben je binnen 4 maanden klaar.

Hoe lang duurt de Lean Orange Belt?

Dit hangt af van je eigen inzet. Hoe meer tijd je eraan besteedt, des te sneller ben je klaar.  De Orange Belt duurt gemiddeld 15 tot 25 uren in totaal.

Als je bijvoorbeeld 4 uren per week de lessen volgt dan ben je binnen 2 maanden klaar.

Hoe lang duurt de Lean White Belt?

Dit hangt af van je eigen inzet. Hoe meer tijd je eraan besteedt, des te sneller ben je klaart. Deelnemers doorlopen de White Belt in gemiddeld 6 tot 12 uren.

Als je bijvoorbeeld 3 uur per week de lessen volgt, dan ben je binnen 1 maand klaar.

Hoe lang duurt de Lean Yellow Belt?

Dit hangt af van je eigen inzet. Hoe meer tijd je eraan besteed hoe sneller je klaar bent. De Yellow Belt duurt gemiddeld 10 tot 18 uren in totaal.

Als je bijvoorbeeld 3 uren per week de lessen volgt dan ben je binnen 2 maanden klaar.

Is er persoonlijk contact en hulp beschikbaar?

Er is altijd persoonlijk contact en hulp beschikbaar voor het beantwoorden van jouw vragen. De cursusleider is altijd per email (vragen@lean.nl) beschikbaar. Telefonisch (058 – 84 33 352) of via Whatsapp (06 – 57 57 57 31) tijdens kantooruren (9.00 uur tot 17.00 uur).

Waarom zit er prijsverschil tussen een klassikale training en de e-learning?

Bij een klassikale training moeten er faciliteiten beschikbaar worden gesteld (ruimte, lunch, beamer een een docent).

Bij de e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je de lessen volgt.

Krijg ik hetzelfde certificaat?

Het Lean certificaat is gelijk aan die van een klassikale training. Het internationaal erkende certificaat wordt uitgegeven door Cardiff University. Dit is een gerenommeerde instantie voor Lean certificering. Een certificaat behaald via Lean.nl heeft een internationale en ongelimiteerde geldigheid.

Voor wie is e-learning bedoeld?

Voor iedereen die in zijn organisatie of werk wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering. En voor iedereen die hierbij kiest voor een opleiding die maximale flexibiliteit biedt.

Krijg ik dezelfde kwaliteit met e-learning?

Ja, dezelfde onderwerpen en certificering zijn van toepassing bij e-learning.  De kwaliteit van je online training is hiermee gewaarborgd . Door de didactische opzet van de e-learning leer je exact hetzelfde als bij onze klassikale trainingen.

Wat is het verschil tussen e-learning en een klassikale training?
 • Tijdens onze klassikale trainingen volg je lessen op vaste tijdstippen en dagen. Er is een Lean trainer aanwezig om ter plekke al je vragen te beantwoorden.
 • De e-learning is een training waarbij dezelfde onderwerpen online worden aangeboden. Hierdoor kun je deze kennis op je eigen manier en op je eigen tempo eigen maken. De voordelen zijn dat je flexibel bent, in je eigen tijd deze cursus kunt volgen en vragen kunt stellen:

Vragen kan je stellen:

 • Telefonisch: 058 – 84 33 352
 • Whatsapp: 06 – 57 57 57 31
 • Mail: vragen@lean.nl
Hoe kan ik contact met de cursusleider opnemen?

Je kan op elk moment van de dag op verschillende manieren contact opnemen met je curusleider. Bel, mail of whatsapp gerust:

 • mail: vragen@lean.nl
 • telefonisch: 058 – 84 33 352
 • whatsapp: 06- 57 57 57 31
Ben ik na het afronden van de e-learning Lean-gecertificeerd?

Jazeker, na het succesvol afronden van de e-learning ben je Lean-gecertificeerd. Je krijgt een erkend Lean certificaat van Cardiff University. Dit is één van de meest gewaardeerde lean-certificaten.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een training?

Je kan op de volgende manier inschrijven voor een training:

 • kies de training die je wil volgen
 • klik op “start nu”
 • vul alle gegevens in
 • ontvang direct een inlogcode
 • met deze inlogcode kan je op ieder moment inloggen om de training te volgen.
Welke betaalmethodes zijn er?

De Lean trainingen kan je betalen met:

 • Ideal
 • Creditcard
 • In 3 termijnen (In3).
Hoe maak ik een account aan?

Als je op de homepagina op “hoe werkt het” klikt dan heb je de mogelijkheid om een training te kiezen. Hierna krijg je een scherm waarin je jouw gegevens moet invullen. Je account wordt daarna meteen aangemaakt en per mail krijg je een inlogcode gemaild.