Kennisbank

Welke belt komt na de Lean Six Sigma Green Belt?

Na de Lean Six Sigma Green Belt volgt de Black Belt. Het Lean Six Sigma-programma structureert de opbouw van kennis en vaardigheden via een belt-systeem, vergelijkbaar met de niveaus in bijvoorbeeld Judo. Hier is de volgorde van de belts met een beschrijving van wat elke fase inhoudt:

  1. Lean Six Sigma White Belt – Biedt een introductie in de basisprincipes van Lean Six Sigma.
  2. Lean Six Sigma Yellow Belt – Bouwt voort op de basisprincipes en introduceert meer geavanceerde technieken.
  3. Lean Six Sigma Orange Belt – Deze training is de perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar een Green of Black Belt.
  4. Lean Six Sigma Green Belt – In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.
  5. Lean Six Sigma Black Belt – Na afronding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten te initiĆ«ren en te leiden, en jouw organisatie naar perfecte processen en continue verbetering te sturen.
  6. Lean Six Sigma Master Black Belt – Het hoogste niveau, waarbij je expert wordt in Lean Six Sigma-methodologieĆ«n en -principes op managementniveau.

De Lean Six Sigma Green Belt is de vierde stap en, samen met de Black Belt, een van de meest gevraagde Lean Six Sigma-certificeringen bij werkgevers.

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank