Kennisbank

Pitch

Wat is Pitch?

Pitch in de context van productie is de tijd die nodig is om een bepaalde hoeveelheid producten te produceren en deze klaar te maken voor verzending. Het fungeert als een meeteenheid voor de “hartslag” van een productieproces, vergelijkbaar met hoe een pacemaker het ritme van het hart reguleert. Pitch bepaalt het aantal ‘slagen’ of cycli die nodig zijn om een specifieke batch van een product af te ronden.

Functie van de Pitch

Pitch helpt bij het begrijpen en synchroniseren van het productieproces. Het wordt vaak gemeten in de tijd die nodig is om één container te vullen, maar kan ook worden uitgedrukt in andere eenheden, zoals stuks per uur, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelstellingen van de productie.

Voordelen van het Gebruiken van Pitch

  1. Efficiëntie: Door de pitch te kennen, kunnen productiemanagers het productieproces efficiënter inrichten, door bijvoorbeeld de assemblagelijnen en werkstations optimaal in te delen.
  2. Responsiviteit: Het stelt het productieteam in staat snel te reageren op veranderingen in de vraag of productievereisten.
  3. Coördinatie: Het bevordert betere coördinatie binnen het productieteam, waaronder de timing voor de Water Spider (Mizusumashi), die verantwoordelijk is voor het verplaatsen van materialen en het ondersteunen van het proces.
  4. Planning: Verbeterde planning van de productieflow en het beheer van de leveringstijden, wat resulteert in een soepeler lopend proces en verminderde downtime.

Toepassing van Pitch

De concepten van pitch zijn vooral waardevol in omgevingen waar Lean manufacturing en Just-In-Time (JIT) productiemethoden worden toegepast. Deze omgevingen benadrukken de noodzaak van een gestroomlijnd proces waarbij elk onderdeel van de productie bijdraagt aan het verminderen van verspilling en het verhogen van de efficiëntie.

Conclusie

Pitch is een cruciale component in het managen van de productiesnelheid en het efficiënt inzetten van resources. Het biedt een duidelijk kader voor het meten en verbeteren van de productie-efficiëntie, wat essentieel is voor het succes van moderne productiefaciliteiten. Door de pitch goed te beheren, kan een productieteam zijn processen naadloos afstemmen en zorgen voor een continue verbetering van zowel snelheid als kwaliteit.

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank