Kennisbank

Yamazumi-analyse

Wat is de Yamazumi-analyse?

De Yamazumi-analyse is een techniek binnen Lean management die helpt bij het visualiseren en analyseren van processtappen om efficiëntie te bevorderen. 

Yamazumi, Japans voor “stapelen”, gebruikt staafdiagrammen om elke taak of processtap visueel weer te geven, waarbij het onderscheid wordt gemaakt tussen waarde toevoegende activiteiten (Value Added) en activiteiten die geen waarde toevoegen (Non-Value Added). Dit helpt bij het identificeren en elimineren van verspilling (Muda), het verminderen van variabiliteit (Mura), en het voorkomen van overbelasting (Muri).

Kerncomponenten van de Yamazumi-analyse:

  • Staafdiagrammen: Deze diagrammen tonen de tijd besteed aan elke taak binnen een proces, waardoor het gemakkelijk is om de bijdrage van elke stap aan het eindproduct te beoordelen.
  • Toegevoegde waarde vs. Niet-toegevoegde waarde: Door activiteiten te scheiden in deze twee categorieën, wordt duidelijk waar tijd wordt besteed aan nuttige taken versus waar tijd wordt verspild.
  • Visualisatie van Muda, Mura, en Muri: De analyse maakt het mogelijk om inefficiënties en knelpunten binnen het proces te identificeren, evenals overmatige belastingen die tot fouten en vertragingen kunnen leiden.

Voordelen van Yamazumi-analyse:

  • Verbeterde Procesinzicht: Het biedt een duidelijk beeld van hoe tijd wordt besteed binnen het productieproces.
  • Efficiëntieverbetering: Door niet-waarde toevoegende activiteiten te identificeren en te elimineren, kunnen processen sneller en met minder middelen worden uitgevoerd.
  • Kostenreductie: Minder verspilling en efficiëntere processen leiden tot lagere operationele kosten.
  • Verhoogde Productiviteit: Balanceren van de werklast helpt bij het efficiënter inzetten van middelen, wat resulteert in hogere productiviteit.

Conclusie:

De Yamazumi-analyse biedt een methodologische benadering om processen te stroomlijnen en optimaliseren, gericht op het creëren van maximale waarde met minimale verspilling.

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank