Kennisbank

Wat Is Een MSA Drilldown? | Lean Green Belt Training

Lean MSA Drilldown: Verifieer en Valideer je Brongegevens voor Succesvolle Projecten

Bij het werken met brongegevens uit systemen, is het van belang om niet zomaar aan te nemen dat de lijst compleet en correct is. Om zeker te zijn dat de brongegevens daadwerkelijk vertegenwoordigen wat ze zouden moeten zijn, kunnen we gebruikmaken van de Lean MSA Drilldown. In deze blog leggen we uit wat de MSA Drilldown is, waarom het belangrijk is en hoe je het zelf kunt toepassen.

Wat is de Lean MSA Drilldown?

MSA staat voor Measurement System Analysis en is een gestructureerde aanpak om brongegevens te controleren ten opzichte van de operationele definitie. Het doel hiervan is om te verifiëren of we de juiste gegevens hebben gekregen. De MSA Drilldown wordt ook wel “Audit meetsysteem analyse” genoemd.

Waarom is de MSA Drilldown belangrijk?

Een  MSA Drilldown zorgt ervoor dat de gegevens die we gebruiken in onze Lean verbeter trajecten betrouwbaar en accuraat zijn. Dit vermindert de kans op fouten en leidt tot betere resultaten en besluitvorming binnen het project.

Hoe voer je een MSA Drilldown uit?

Hier zijn de stappen voor het uitvoeren van een MSA Drilldown:

  1. Drilldown door de tabellen en zoek naar de brongegevens.
  2. Vraag bij iedere tabel naar de operationele meet definitie (SMART).
  3. Bepaal of de brondata overeenkomt met de operationele meet definitie.
  4. Als het acceptabel is, ga dan verder met je project.

Voorbeeld:

Vergelijk de voorraadgegevens zoals vastgelegd in de computersystemen ten opzichte van de werkelijke voorraad. Verschillen tussen deze twee vertegenwoordigen variatie in het meetsysteem. Of vergelijk de doorlooptijden die medewerkers zeggen ten opzichte van de werkelijke doorlooptijden in de systemen.

De Lean MSA Drilldown is een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je brongegevens accuraat en betrouwbaar zijn. Door het volgen van deze gestructureerde aanpak, kun je met vertrouwen je project voortzetten, wetende dat de gegevens die je gebruikt een solide basis vormen voor succesvolle besluitvorming en resultaten.

Wil jij je Lean vaardigheden naar een hoger niveau tillen en een ware Lean Black Belt expert worden? Schrijf je dan nu in voor onze uitgebreide online Lean Black Belt training! Onze online training biedt je de kans om in je eigen tempo en vanuit het comfort van je eigen huis, alle ins en outs van Lean management en de MSA Drilldown te leren.

Schrijf je nu in voor de Online Lean Black Belt Training!

 

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank