Kennisbank

Wat Is Een Sit In? | Lean Green Belt Training

Het belang van Sit-In bij het verbeteren van werkprocessen in Lean manufacturing

Sit In is een interne audit waarbij de toepassing van de Standard Operating Procedure (SOP) wordt gecontroleerd. Het is een waardevol instrument in het Lean manufacturing proces om de efficiëntie van werkprocessen te verbeteren.

Een Sit-In houdt in dat een medewerker wordt geobserveerd tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden aan de hand van de SOP. Dit wordt uitgevoerd door de medewerkers zelf om een beter beeld te krijgen van de processen en eventuele inefficiënties op te sporen. Het is belangrijk om als bedrijf maandelijks Sit-Ins te plannen voor alle medewerkers om ervoor te zorgen dat alle standaarden regelmatig aan bod komen.

Om een Sit-In te kunnen uitvoeren is het van belang om toestemming te vragen aan de medewerker voordat je start. Leg vervolgens uit wat de reden en het doel is van de Sit-In en vraag om de meest recente SOP die gebruikt moet worden tijdens de observatie.

Tijdens de observatie is het van belang om de medewerker aan de hand van de SOP te observeren en eventuele afwijkingen hiervan te noteren. Vervolgens is het van belangrijk om vragen te stellen over deze afwijkingen en eventuele verbeterpunten te noteren.

In het Lean manufacturing proces gaat het om continu te verbeteren. Door middel van een Sit-In kunnen inefficiënties in het proces worden opgespoord en gerichte verbeteringen worden aangebracht. Zo wordt de kwaliteit van het product verhoogd en de productietijd verkort, wat bijdraagt aan een hogere klanttevredenheid.

Wil jij de efficiëntie van jouw werkprocessen verbeteren en daarmee bijdragen aan een hogere klanttevredenheid? Overweeg dan om Sit-Ins te plannen en uit te voeren binnen jouw bedrijf. Op deze manier kun je inefficiënties in het proces opsporen en gerichte verbeteringen aanbrengen. Ga vandaag nog aan de slag en optimaliseer jouw werkprocessen met behulp van Sit-In in Lean manufacturing.

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank