Kennisbank

Wat Is Inspannend Werk Voorkomen (Muri)?

Muri: Overbelasting verminderen met Lean-principes en Green Belt training

Lean-principes zijn erop gericht om verspilling te minimaliseren en waarde voor de klant te maximaliseren. Een van de drie soorten verspilling in Lean is Muri, wat verwijst naar overbelasting. In dit stuk zullen we het concept van Muri verder verkennen, praktijkvoorbeelden geven en bespreken hoe Lean Green Belt training kan helpen bij het aanpakken van Muri in uw organisatie.

Wat is Muri?

Zoals eerder vermeld, verwijst Muri naar de onnodige of onredelijke overbelasting van mensen, machines of systemen door een vraag die de capaciteit overschrijdt. Muri kan leiden tot een verscheidenheid aan negatieve gevolgen, zoals verhoogde stress bij werknemers, verminderde productiviteit en onnodige slijtage aan machines.

Praktijkvoorbeelden van Muri

Overbelasting van medewerkers: Een bedrijf dat zijn medewerkers te veel taken oplegt, zonder rekening te houden met hun capaciteit en vaardigheden, creëert Muri. Dit kan leiden tot burn-out, verminderde motivatie en hoger ziekteverzuim.

Overbelasting van machines: In een productieomgeving kan Muri ontstaan wanneer machines continu op hun maximale capaciteit draaien zonder voldoende onderhoud en rust. Dit kan leiden tot frequente storingen, verhoogde reparatiekosten en stilstand.

Hoe Lean Green Belt training kan helpen bij het aanpakken van Muri

Een Lean Green Belt training leert deelnemers de principes van Lean, specifieke tools en technieken om verspilling te verminderen en processen te optimaliseren. Door het volgen van een Lean Green Belt training, kunnen professionals leren hoe ze Muri in hun organisatie kunnen identificeren en aanpakken.

Enkele manieren waarop een Lean Green Belt training kan helpen bij het verminderen van Muri zijn:

-Werklastanalyse: Lean Green Belt training leert deelnemers hoe ze de werklast van medewerkers en machines kunnen analyseren en evenwichtiger verdelen om overbelasting te voorkomen.

-Standaardisatie: Standaardisatie van werkprocessen helpt bij het verminderen van variabiliteit en onzekerheid, wat kan leiden tot Muri. Lean Green Belt training leert deelnemers hoe ze effectieve standaardprocessen kunnen ontwikkelen en implementeren.

-Continu verbeteren: Lean-principes zijn gericht op het voortdurend verbeteren van processen en het elimineren van verspilling. Lean Green Belt training leert deelnemers hoe ze een cultuur van continu verbeteren kunnen bevorderen, waardoor Muri op de lange termijn wordt verminderd.

-Werkplekinrichting: Een goed georganiseerde werkplek kan helpen om Muri te verminderen door het minimaliseren van onnodige bewegingen en het verbeteren van de efficiëntie. Lean Green Belt training leert deelnemers hoe ze hun werkplek kunnen optimaliseren met behulp van Lean-principes zoals 5S.

-Preventief onderhoud: Om Muri bij machines te verminderen, is het belangrijk om regelmatig preventief onderhoud uit te voeren. Lean Green Belt training leert deelnemers hoe ze een effectief preventief onderhoudsprogramma kunnen opzetten en implementeren.

Muri, of overbelasting, is een van de drie soorten verspilling die Lean-principes proberen te verminderen. Door het volgen van een Lean Green Belt training kunnen professionals leren hoe ze Muri in hun organisatie kunnen identificeren, aanpakken en verminderen. Het aanpakken van Muri helpt niet alleen om verspilling te verminderen en de efficiëntie te verhogen, maar zorgt ook voor een betere werkomgeving voor medewerkers en verlengt de levensduur van machines en apparatuur.

Als u geïnteresseerd bent in het leren hoe u Muri in uw organisatie kunt verminderen en Lean-principes kunt toepassen, overweeg dan om deel te nemen aan onze online Lean Green Belt training. Deze training stelt u in staat om op uw eigen tempo te leren, waar en wanneer u maar wilt. Na voltooiing ontvangt u een internationaal erkend certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service. Begin vandaag nog met het verbeteren van uw processen en het verminderen van verspilling door u aan te melden voor onze Lean Green Belt training!

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank