Kennisbank

Wat kan u met de Lean Six Sigma Black Belt?

Het behalen van een certificaat als Lean Six Sigma Black Belt kan een enorm voordeel zijn voor uw carrière. De kennis, vaardigheden en prestige die dit opleidingsniveau met zich meebrengt, kunnen u helpen om door te stromen naar het hogere positie binnen uw bedrijf. U moet echter wel bereid zijn om tijd en energie te steken in het proces, daarom is het een goed idee om te onderzoeken wat het behalen van het Lean Six Sigma Black Belt certificaat inhoudt.

Wat een Lean Six Sigma Black Belt kandidaat moet weten

Om zich voor te bereiden op het Lean Six Sigma Black Belt certificeringsexamen moet een kandidaat een grondige opleiding volgen. Het materiaal in een Lean Six Sigma Black Belt cursus bouwt voort op de concepten die in eerdere trainingen, zoals Six Sigma Green Belt en Lean Six Sigma, werden behandeld. Op het niveau van de Black Belt moeten studenten in staat zijn om een verscheidenheid aan complexe proces gerelateerde berekeningen uit te voeren en te begrijpen hoe ze een probleem in elk deel van de bedrijfsstructuur kunnen identificeren, aanpakken en corrigeren. De trainingen voor Lean Six Sigma Black Belts richten zich ook op het ontwikkelen van management- en leiderschapskwaliteiten, deze hebben betrekking op een brede implementatie van Lean Six Sigma in een organisatie.

Een andere belangrijke rol van een Lean Six Sigma Black Belt is om op te treden als coach en mentor van Green Belts binnen het bedrijf. Dit is een uiterst belangrijk aspect van de Lean Six Sigma methode in het algemeen omdat dit het belang benadrukt van het overnemen en toepassen van de principes van Lean en Six Sigma op alle niveaus binnen een organisatie. Het ontwikkelen van Green Belt talent zal afdelingen door heel het hele bedrijf helpen om efficiënter te werken, vandaar dat dit zo’n belangrijke rol is voor een Lean Six Sigma Black Belt. De Lean Six Sigma Black Belt kan gezien worden als een centraal persoon binnen het bedrijf waar veel mensen op kunnen bouwen, houdt er dan ook rekening mee dat de Lean Six Sigma Black Belt een hoge mate van verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Een Lean Six Sigma Black Belt rol behouden

Zodra u de nodige opleiding hebt gevolgd en uw Lean Six Sigma Black Belt certificaat hebt behaald, moet u zich inzetten om uw kennis actueel te houden en uw vaardigheden op belangrijke bedrijfsgebieden bij te schaven. Lean Six Sigma Black Belts moet binnen een bepaalde periode een vast aantal education units (CEU’s) afronden om hercertificering te verkrijgen. Een optie is om verdere Lean Six Sigma training te volgen. Een andere optie is het voltooien van cursussen in andere relevante disciplines, zoals projectmanagement, bedrijfsanalyse of organisatorisch leiderschap. Terwijl permanente educatie verplicht is voor het behoud van het Lean Six Sigma Black Belt certificaat, zullen de nieuwe vaardigheden en referenties die u bereikt zowel uw bedrijf als uw carrière ten goede komen.

 

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank