Kennisbank

Wat kan u met de Lean Six Sigma Green Belt?

De Lean Six Sigma Green Belt is een certificeringscursus waarin deelnemers een introductie krijgen over tools en methoden die essentieel zijn om deel te nemen aan DMAIC-verbeterprojecten. Deze cursus richt zich op de basisstructuur van DMAIC. Door het volgen van deze certificatiecursus kunnen professionals de problemen identificeren en oplossingen implementeren om ze uit de weg te ruimen. Wij laten u in dit artikel meer zien over de functie van de Lean Six Sigma Green Belt, zo weet u precies wat u er aan heeft.

Voor wie is het bedoeld?

Six Sigma is een mensgericht proces. Het prestatieniveau van het Six Sigma project sluit aan bij het niveau van doorzettingsvermogen, expertise en betrokkenheid van de individuele leden van het team. Bij het beoordelen van de rollen die bijdragen aan het project, denken de meesten van hen na over de rol van de Champion en de Black Belts om het project in te gaan. Echter, om de prestaties van de projecten te verbeteren, zullen Green Belts een cruciale rol spelen in de procesverbetering.

Green Belts zijn bekwame teamspelers en hebben als doel de proceskwaliteit te verbeteren. Ze helpen de kloof te overbruggen tussen de Six Sigma theorie en de echte toepassing. Lean Six Sigma Green Belt kandidaten spelen een vitale rol in het verbeteren van het proces, data inspectie of Project Management. Green Belt training leert kandidaten de basisinstrumenten die een projectteam gebruikt en hoe ze DMAIC-vaardigheden kunnen toepassen die verband houden met een Six Sigma-project.

Is het iets voor u?

Deze Six Sigma-certificering is voor personen die ge├»nteresseerd zijn in terminologie├źn zoals continue verbetering en afvalvermindering in elke supply chain binnen het bedrijf. Deze Lean Six Sigma Green Belt certificering helpt de professionals om hun vakbekwaamheid te vergroten, wat leidt tot een verhoging van de productiviteit binnen het bedrijf. Deze certificering voor professionals is geschikt voor het verminderen van de kosten, het verbeteren van de output en het bijdragen aan betere resultaten.

Voorwaarden voor de Lean Six Sigma Green Belt

Professionals moeten drie tot vier jaar voltijdse werkervaring hebben om een Lean Six Sigma Green Belt te behalen. Stage of parttime ervaring in projecten komt niet in aanmerking. Naast de ervaring heeft men de onderstaande kwaliteiten nodig om succesvol te worden als Lean Six Sigma Green Belt:

  • Doorzettingsvermogen
  • Een logische, analytische geest
  • Een passie voor verbetering
  • Leiderschapsvaardigheden

De Lean Six Sigma Green Belt speelt een ontzettend belangrijke rol bij het toepassen van de Lean principes bij u in het bedrijf. Het is dan ook echt niet zo dat alleen de Champion en de Black Belt rollen belangrijk zijn, Lean kan alleen worden toegepast wanneer iedereen de geschikte rol krijgt toegewezen. Door het volgen van een Lean Six Sigma Green Belt training kan ook u de voordelen ervaren die deze positie met zich meebrengt.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black Belt

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank