Kennisbank

Wat kun je doen met een Lean Six Sigma Green Belt?

Illustratie van een vrouw in een groen overhemd die een Lean Six Sigma Green Belt vasthoudt, met een skyline en een berg op de achtergrond. Geschikt voor Lean Six Sigma Green Belt training van lean.nl.

Ontdek de voordelen van Lean Six Sigma Green Belt

Heb je je ooit afgevraagd hoe de processen binnen jouw afdeling of project verlopen? Geloof je dat er ruimte is voor verbetering, efficiëntie en het verminderen van fouten? Als Lean Six Sigma Green Belt word je getraind en beschik je over de vaardigheden en kennis om processen zelfstandig te analyseren en te verbeteren.

De Green Belt is een van de belangrijkste certificeringen bij het toepassen van Lean Six Sigma binnen een organisatie. Deze gecertificeerde professionals zijn van onschatbare waarde bij het identificeren van knelpunten, het implementeren van oplossingen en het realiseren van duurzame verbeteringen. In dit artikel bespreken we:

 • De rol van de Lean Six Sigma Green Belt
 • Voor wie de Lean Six Sigma Green Belt geschikt is
 • Hoe een Lean Six Sigma Green Belt je kan helpen je carrière en bedrijfsresultaten naar een hoger niveau te tillen

Zomerdeal: Profiteer de hele maand juli van €150,- korting op je Online Lean Six Sigma Green Belt training!

 

Nu van €499,95 voor slechts €349,95.

 

De rol van de Lean Six Sigma Green Belt

Als Lean Six Sigma Green Belt ben je een kenner van Lean Six Sigma-methodologieën en -tools. Je leidt verbeterprojecten en begeleidt teams bij het oplossen van complexe problemen. Jouw verantwoordelijkheid is om nauw samen te werken met andere Belts, zoals Black Belts, en proceseigenaren om een cultuur van continue verbetering binnen de organisatie te ondersteunen.

Als Green Belt leid je zelfstandig verbeterprojecten en maak je gebruik van methoden zoals de PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) cycli. Deze methoden helpen je om problemen systematisch aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.

Daarnaast pas je tools uit zowel Lean Manufacturing als Six Sigma toe, zoals waardestroommapping, oorzaak-en-gevolgdiagrammen en statistische procescontrole. Met deze tools identificeer je knelpunten, verminder je verspilling en verhoog je de efficiëntie en effectiviteit van processen binnen de organisatie. Kortom, als Lean Six Sigma Green Belt help je de organisatie door processen te optimaliseren en een cultuur van voortdurende verbetering te bevorderen.

Is Lean Six Sigma Green Belt geschikt voor jou?

De Lean Six Sigma Green Belt is geschikt voor jou als je bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos wil maken, een cultuur van continue verbetering wil creëren en een rol als projectleider wil vervullen.

De Green Belt-certificering is ideaal voor professionals die geïnteresseerd zijn in het leren en toepassen van Lean Manufacturing gecombineerd met Six Sigma. En nee, je hoeft geen rekenwonder te zijn voor de statistische analyse; Lean Six Sigma Green Belt is door iedereen te leren.

De Green Belt is het vierde niveau van Belts in Lean Six Sigma:

 1. Lean Six Sigma White Belt
 2. Lean Six Sigma Yellow Belt
 3. Lean Six Sigma Orange Belt
 4. Lean Six Sigma Green Belt
 5. Lean Six Sigma Black Belt
 6. Lean Six Sigma Master Black Belt

Het behalen van een Lean Six Sigma Green Belt-certificering is een uitstekende manier om je carrière vooruit te helpen en een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw organisatie. Door de principes van Lean Six Sigma toe te passen, kun je verspilling verminderen, processen optimaliseren en bijdragen aan betere bedrijfsresultaten. Overweeg het volgen van een Lean Six Sigma Green Belt-cursus om de vele voordelen te ervaren die deze certificering met zich meebrengt.

Wat levert de Lean Six Sigma Green Belt je op?

De Lean Six Sigma Green Belt biedt je de kans om je kennis en vaardigheden op het gebied van Lean Manufacturing en Six Sigma te vergroten. Met een Lean Six Sigma Green Belt kun je:

 • Processen analyseren en verspilling identificeren.
 • Verbeterprojecten initiëren, plannen en uitvoeren.
 • Resultaten meten, evalueren en duurzaam borgen.
 • Workshops faciliteren en verandertrajecten inzetten.
 • De DMAIC-methode toepassen.

Door het behalen van je Lean Six Sigma Green Belt-certificaat vergroot je niet alleen je carrièremogelijkheden, maar draag je ook bij aan het succes van je organisatie. Je leert hoe je processen optimaliseert, kosten bespaart, klanttevredenheid verhoogt en verspilling vermindert. Deze vaardigheden zijn waardevol voor zowel je huidige als toekomstige functies en maken je een gewilde professional op de arbeidsmarkt.

De Lean Six Sigma Green Belt levert je het volgende op:

 1. Kennis van de Lean Six Sigma-methodologie en bijbehorende technieken en tools.
 2. Praktische ervaring door het toepassen van de methoden in een real-life project.
 3. Verbeterde probleemoplossende en analytische vaardigheden.
 4. Sterkere leiderschaps- en communicatievaardigheden.
 5. Een boost in je professionele ontwikkeling en carrièreperspectief.

De Lean Six Sigma Green Belt biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van procesverbetering, waardoor je waardevolle bijdragen kunt leveren aan je organisatie en je carrièrekansen vergroot.

De voordelen van een Lean Six Sigma Green Belt-certificering voor je carrière

Naast het verbeteren van je carrière en bedrijfsresultaten, biedt een Lean Six Sigma Green Belt-certificering nog meer voordelen, zoals:

 • Professionele groei: Door het behalen van een Green Belt-certificering kun je je kennis en vaardigheden uitbreiden, waardoor je beter in staat bent om te voldoen aan de eisen van de moderne, data-gedreven werkomgeving.
 • Betere samenwerking: Green Belts zijn opgeleid om effectief samen te werken met teamleden op alle niveaus binnen een organisatie. Dit helpt bij het opbouwen van sterke, goed functionerende teams die gericht zijn op het bereiken van gezamenlijke doelen.
 • Grotere klanttevredenheid: Door het toepassen van Lean Six Sigma-principes kunnen Green Belts helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
 • Verhoogde efficiëntie: Lean Six Sigma Green Belts zijn getraind om verspilling en inefficiënties binnen processen te identificeren en te elimineren, waardoor organisaties efficiënter en concurrerender kunnen opereren.
 • Veelgevraagde vaardigheid: Lean Six Sigma Green Belt is een veelgevraagde vaardigheid bij werkgevers. Het behalen van deze certificering zal je zeker verder helpen bij het solliciteren.

Kortom, een Lean Six Sigma Green Belt-certificering biedt tal van voordelen die je professionele groei en carrièrevooruitzichten aanzienlijk kunnen verbeteren.

Neem de volgende stap in jouw carrière met onze Lean Six Sigma Green Belt training

Leid jij straks zelfstandig verbeter- en verandertrajecten? Doe dan mee aan onze online Lean Six Sigma Green Belt training. 100% slagingsgarantie en studeer op jouw tempo, waar en wanneer je maar wilt. Niet onbelangrijk: onze online Green Belt training is betaalbaar.

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank