Kennisbank

Wat kunt u met een Lean Green Belt?

Binnen de methode van Lean zijn er verschillende posities die behaald kunnen worden. We noemen deze posities ook wel de zogeheten Belts. Naast de Lean Yellow en de Lean Black belt is het mogelijk om een Lean Green Belt certificering te behalen. Wij laten u in dit artikel meer zien over deze Lean Green Belt positie, zo weet u wat u mogelijkerwijs kunt verwachten bij het volgen van een training.

Wat is de Lean Green Belt certificering?

Professionals met Lean Green Belt certificering hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de hiërarchie van de Lean certificeringsprogramma’s. Een Lean Green Belt is een medewerker die “getraind is in de verbetermethodologie van Lean en die als onderdeel van zijn of haar fulltime job een procesverbeterings- of kwaliteitsverbeteringsteam zal leiden”. Green Belt certificering is een betekenisvolle positie die certificaathouders onderscheidt van andere werkzoekenden die misschien niet vertrouwd zijn met PDCA en DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) en andere belangrijke principes die door middel van een Lean training zijn verworven. Hoewel de hoogste strategische leiderschapsposities doorgaans worden ingevuld door professionals met een Lean Black Belt certificaat, lenen Lean Green Belts hun talent aan projecten gericht op het verbeteren van interne processen en het verhogen van de klanttevredenheid.

Industrieën en bedrijven die banen voor Lean Green Belts aanbieden

Industrieën die vertrouwen op de expertise van een Lean professional zijn onder andere de automobielindustrie, elektronica, gezondheidszorg, productie, gemeenten en transport. Lean Green Belt certificering is een vereiste voor veel banen binnen de procestechniek, kwaliteitsborging en productiewerk. Bedrijven die personen inhuren om Lean functies in te vullen zijn onder meer General Electric Co., The Hershey Company, 3M, Abbott Laboratories, IBM, Honeywell, Newell Rubbermaid, Wells Fargo en Siemens. Green Belt gecertificeerde professionals vinden ook mogelijkheden in human resources. Volgens de Society for Human Resource Management kan de Lean data-analyse en procesevaluatie de HR-kosten verlagen en gebruikt worden om talent te rekruteren of de voordelen voor de werknemers te verbeteren.

Loopbaankansen voor Lean Green Belt professionals

De taken variëren per sector, maar de meeste Lean Green Belt banen zijn gericht op het verbeteren van processen, het beheren van projecten en het analyseren van gegevens. Banen voor professionals met een Lean Green Belt certificering zijn onder meer:

  • Lean Consultant – Lean consultants werken nauw samen met bedrijven met behulp van hun projectmanagementvaardigheden en zakelijk inzicht om de huidige processen te analyseren en aanbevelingen te doen voor veranderingen die de werkstroom zullen verbeteren en de verspilling zullen verminderen.
  • Process Engineer – Process Engineers ondersteunen het leiderschap van een bedrijf bij het evalueren van interne processen met het oog op efficiëntie en kwaliteit.
  • Manufacturing Engineer – Manufacturing Engineers ontwikkelen en optimaliseren de processen voor het ontwerpen, bouwen en verzenden van producten. Lean Green Belts in deze functie gebruiken hun kennis van lean-methodologie om problemen op te lossen en het productieproces voortdurend te verbeteren.

Ook gewoon op zondagochtend aan de slag met jouw Lean Green Belt?

Als jij direct aan de slag wil met je Lean Green Belt training, dan biedt Lean.nl nu de mogelijkheid je Lean Green Belt training met e-learning online te doorlopen.

Wil je eerst meer weten? App, mail of bel en ontdek de mogelijkheden van Lean.nl

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank