Kennisbank

Wat leert u met een Lean training?

Six Sigma is een set van methoden en tools voor procesverbetering. Het is ontwikkeld in 1986, sindsdien is Six Sigma uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen voor bedrijven over de hele wereld. Bedrijven en individuen gebruiken zes sigma-methodieken om de operationele efficiëntie te verbeteren. De Six Sigma certificering is een geweldige manier om uw capaciteiten als leider in uw organisatie te verbeteren. Het helpt bij de renovatie van uw bedrijfsprocessen. De Lean methode lijkt sterk op de Six Sigma. Het benadrukt op de grootste efficiëntie in alle kenmerken van de activiteiten. Lean strategie richt zich op het identificeren van onnodige stappen die inspanning en middelen vergen. Maar wat leert u nu precies tijdens een Lean training?

Carrièrebevordering

Het meest voorkomende motief om een certificering te behalen is om vooruitgang te boeken in uw carrière. Het hebben van dit certificaat geeft een bevestiging aan de werkgevers dat u een expliciete vaardigheden bezit. De concurrentie om werk kan hevig zijn. Door het bewijs te hebben dat u zich bewust bent van het probleem en dat u lean six sigma kunt toepassen, kunt u zich onderscheiden van de massa.

Beter leiderschapsvaardigheden

Zodra u de Lean training hebt gedaan, hebt u een grondige kennis van de methode. De Six Sigma training maakt u klaar voor een leidinggevende rol. Met de technieken en kennis om kosten te besparen en omzet te verhogen, wordt u een goede leider. U leert manieren om de efficiëntie van het bedrijfsproces te verbeteren. Wie de Six Sigma Black Belt weet te behalen, is ook toegerust om een change agent te worden binnen de organisatie. Zij leiden de inspanningen om processen te verbeteren. Zij helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten die aan klanten worden geleverd.

Verbeteren van bedrijfsprocessen en ondersteunen van kwaliteitsverbetering

Wanneer u de Lean training heeft behaald, kunt u bewijzen dat u de kennis in huis heeft. Kennis om de kenmerken van de bedrijfsprocessen van een organisatie te identificeren. U bent in staat om deze te meten, te analyseren, te controleren en te verbeteren. U bent ook in staat om de huidige processen te evalueren. U krijgt een zeer duidelijke kennis van de impact ervan op de kwaliteitsprestaties. U zult ook beter worden in het vermogen om het niveau van continue kwaliteitsverbetering te bereiken dat de organisatie nodig heeft. U zult in staat zijn om processen nauwkeurig te observeren en deze te optimaliseren.

Meer begrip en betere resultaten

Er zijn veel professionals die de vaardigheden hebben als iemand die gecertificeerd is, echter missen zij een belangrijk onderdeel. Dit is het begrip hebben voor andere mensen. Formele training en certificering zorgt voor meer begrip. Het leert hoe u de methodologie kunt toepassen. Mensen die niet bekend zijn met lean of six sigma kunnen zich niet richten op het oplossen van de juiste zaken.  Ze weten niet hoe ze die moeten zoeken. Wanneer teams vaardig zijn in de Lean training, kunnen ze effectief zijn door zich te concentreren op de beste manier om hun processen te verbeteren.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black Belt

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank