Klassikale trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Wil jij de technieken van Lean en Six Sigma met eigen ogen ervaren? Ga dan mee op reis naar de Audi-fabrieken in Brussel. Kijk mee, stel vragen en raak geïnspireerd.

Wil jij de technieken van Lean en Six Sigma met eigen ogen ervaren? Ga dan mee op reis naar de Audi-fabrieken in Brussel. Kijk mee, stel vragen en raak geïnspireerd. Deze excursie biedt je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Bij Audi noemen ze dit The Synchronised Audi Production System.

Voor wie?

De studiereis naar de Audi-fabrieken is niet alleen een vast onderdeel van onze Lean opleidingen en Lean Six Sigma opleidingen. Je kunt deze excursie ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen. Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat ga je doen?

Tijdens het bezoek krijg je uitleg over de historie van Audi en The Synchronised Audi Production System. We maken een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Hier zie je achter de schermen hoe een Audi wordt geproduceerd. Je krijgt uitleg over de manier waarop Audi de Lean principes toepast.

Kosten

De studiereis kost € N.N.B (excl. BTW) per deelnemer.

Wat levert het op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis en ervaring op in een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Deze excursie staat daarom garant voor nieuwe ideeën en inzichten die je binnen je eigen organisatie in de praktijk kunt brengen. Daarnaast kun je interessante ervaringen uitwisselen met medereizigers die uit verschillende sectoren afkomstig zijn.

Reisinformatie

Lean.nl biedt je een geheel verzorgde busreis. Dit betekent dat het vervoer, eten en drinken inbegrepen zijn.

  • Bestemming: Audi in Brussel
  • Reisduur: van 10.00 – 21.00 uur
  • Vertrekdata: vijf keer per jaar
  • Opstapplaatsen: Zwolle, Utrecht en Breda

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.