Klassikale trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Wil jij de technieken van Lean en Six Sigma met eigen ogen ervaren? Ga dan mee op reis naar de Audi-fabrieken in Brussel. Kijk mee, stel vragen en raak geïnspireerd.

Wil jij de technieken van Lean en Six Sigma met eigen ogen ervaren? Ga dan mee op reis naar de Audi-fabrieken in Brussel. Kijk mee, stel vragen en raak geïnspireerd. Deze excursie biedt je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Bij Audi noemen ze dit The Synchronised Audi Production System.

Voor wie?

De studiereis naar de Audi-fabrieken is niet alleen een vast onderdeel van onze Lean opleidingen en Lean Six Sigma opleidingen. Je kunt deze excursie ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen. Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat ga je doen?

Tijdens het bezoek krijg je uitleg over de historie van Audi en The Synchronised Audi Production System. We maken een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Hier zie je achter de schermen hoe een Audi wordt geproduceerd. Je krijgt uitleg over de manier waarop Audi de Lean principes toepast.

Kosten

De studiereis kost € N.N.B (excl. BTW) per deelnemer.

Wat levert het op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis en ervaring op in een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Deze excursie staat daarom garant voor nieuwe ideeën en inzichten die je binnen je eigen organisatie in de praktijk kunt brengen. Daarnaast kun je interessante ervaringen uitwisselen met medereizigers die uit verschillende sectoren afkomstig zijn.

Reisinformatie

Lean.nl biedt je een geheel verzorgde busreis. Dit betekent dat het vervoer, eten en drinken inbegrepen zijn.

  • Bestemming: Audi in Brussel
  • Reisduur: van 10.00 – 21.00 uur
  • Vertrekdata: vijf keer per jaar
  • Opstapplaatsen: Zwolle, Utrecht en Breda

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.