9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Agile

Wil jij weten wat de meerwaarde van Agile is in organisaties en projecten? En hoe je met Agile zorgt voor een wendbaarder team, een wendbaarder bedrijf? Dan is deze eendaagse cursus iets voor jou.

Maak kennis met het Agile Manifest
Help jouw organisatie transformeren
Combinatie van theorie en praktijk
Scrum master

Voor projectleiders, -coördinators en –medewerkers die meer willen weten over Agile
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

De training vindt plaats op onze locatie in Driebergen

Deze training kost € 395,- (excl. BTW) en inclusief een deelname certifcaat

Pak projecten op andere manier aan

Agile kent z’n oorsprong in de softwareontwikkeling, maar is ook toepasbaar in bedrijven en organisaties die producten maken of diensten leveren. Wil jij weten wat de meerwaarde van Agile is in organisaties en projecten? En hoe je met Agile zorgt voor een wendbaarder team, een wendbaarder bedrijf? Dan is deze eendaagse training een aanrader. Na één dag beschik je over de kennis en de tools om projecten op een andere manier aan te pakken.

Wat ga je doen?

Tijdens deze opleiding maak je kennis met het Agile Manifest, de Agile waarden en Agile productontwikkeling. Je leert daarnaast hoe het Agile Framework zich verhoudt tot Scrum, Lean en andere methoden.

Je leert hoe je een agile-project inricht, plant en indeelt. En je krijgt in deze training antwoord op de vraag hoe je jouw organisatie helpt transformeren van een traditioneel naar een wendbaar bedrijf. De training bestaat uit een combinatie van theorie met praktijkoefeningen.

De opleiding duurt 1 dag en bevat geen examen. Je krijgt uiteraard wel een deelnamecertificaat.

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London. Bekijk hier onze lean trainingen.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Agile & Scrum trainingen

Trainingen