8,0
2 beoordelingen
Trainingen

Lean Green Belt training

Hoe lopen de processen binnen jouw team of project? Heb jij het idee dat het beter en efficiënter kan? Als Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om teams, projecten en organisaties succesvol naar continue verbetering te leiden.

Nieuw: Wil jij online je Lean Green Belt training volgen?

100% Lean, maar dan wel op jouw tempo. Bekijk hier de online training Lean Green Belt.

Continue jouw organisatie verbeteren
Leer de Lean filosofie
Verbeter- en verandertrajecten leiden
Aanmelden voor deze training
Scrum master

Voor iedereen die processen wil leren verbeteren
Eerstvolgende startdatum: 22 september 2021

Noord-, Midden- of Zuid-Nederland

Deze training kost € 1.499,- (excl. BTW) en is inclusief examenkosten

Word jij een drijvende kracht achter continu verbeteren?

Hoe lopen de processen binnen jouw team of project? Heb jij het idee dat het beter en efficiënter kan? Als Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om teams, projecten en organisaties succesvol naar continue verbetering te leiden.

Na deze training wordt jij een belangrijke kracht achter continu verbeteren in jouw organisatie. De Lean filosofie kent voor jou geen geheimen meer en je beheerst de technieken om verbeter- vraagstukken te doorgronden en op te lossen. Daarnaast beschik je over de skills om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Ben jij klaar voor de Lean Green Belt?

De Lean Green Belt training is geschikt voor elke project- en teammanager die in organisaties problemen gestructureerd wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren.

Wat ga je doen?

In deze training leer je onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. Je doorloopt de vijf fases van Lean: DMAIC. Binnen de Lean-filosofie is houding en gedrag binnen organisaties erg belangrijk. Daarom besteed je in deze training veel aandacht aan faciliteren, presenteren en communiceren.

Hoe lang duurt de training?

  • Een driedaagse training op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 – 17.00 uur. Je eigen studiebelasting is 3 uren per week.
  • De e-learning duurt 50 uur.

Locaties & data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland.

Deze training is ook online te volgen. Meer informatie over de online Lean Black Belt vindt je hier: E-learning Lean Green Belt.

Kosten

De dag-training kost € 1.499,- (excl. BTW) per deelnemer en inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Green Belt Certificering
  • Toegang tot e-learning

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 3 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Amsterdam Startdatum: 22 september 2021

Locatie


Informatie Met de Lean Green Belt training word je een drijvende kracht achter continu verbeteren

Data
22 sep 2021
29 sep 2021
06 okt 2021

Heerenveen Startdatum: 13 oktober 2021

Locatie


Informatie Met de Lean Green Belt training word je een drijvende kracht achter continu verbeteren

Data
13 okt 2021
27 okt 2021
03 nov 2021
Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Zeker omdat er buiten Japan slechts enkele opleidingsinstituten zijn die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,0
2 beoordelingen
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Welke accreditaties hebben jullie?

Alle Lean opleidingen zijn geaccrediteerd door het ‘Lean Competency System’ van Cardiff University, en als enige in Europa door “Toyota Production- en Management System” van het Toyota Management Instituut.

Wat houdt een Lean Green Belt training in?

Onze Green Belt-training uitermate geschikt is voor (aankomend) project- en teammanagers. Deelnemer beschikken na deze training over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Welke Lean training past bij mij?

Met onze Lean Yellow Belt training maak je een uitstekende start. In deze tweedaagse opleiding maken we je wegwijs in de Lean-filosofie. Je maakt kennis met de methodieken, de instrumenten en de toepasbaarheid van Lean. Wil je meer verdieping? Start dan met onze Lean Green Belt of Lean Black Belt training. Hierbij verdiep je je niet alleen in de theorie, maar ga je ook echt aan de slag met Lean.

Wat is Lean?

Lean is een managementfilosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Door de klant centraal te stellen creëer je met Lean maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen een minimale inspanning. Lean verbetert de kwaliteit van producten en diensten, verkort de doorlooptijden en vermindert de kosten.

Veel basisprincipes van Lean werden in Japan al eeuwen geleden toegepast. Toyota was verantwoordelijk voor de verdere uitwerking hiervan. Lean richt zich met name op snelheid en efficiëntie. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. Dit allemaal met als focus: de klant.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352
Lean workshop formulier

Aanmelden voor deze training

Training Lean Green Belt
* is verplicht

Aanmelden en informatie aanvragen

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen