9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Orange Belt training

Deze online training is dé opstap naar een Green Belt of Black Belt-certificering. Je verdiept jet tijdens de e-learning in de Lean-filosofie en leert diverse Lean-technieken en tools toepassen.

Online Lean Cursus: 100% Lean, helemaal in jouw tempo, op jouw manier.  
Lean Orange Belt training


Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

De Lean Orange Belt is alleen online te volgen

€ 29,95 per maand

Lean Orange Belt e-learning

De Lean Orange Belt e-learning is dé perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar Green Belt of Black Belt. In deze online training maak je niet alleen uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je verdiept je ook in veelgebruikte Lean-technieken en toepassingen.  

Wat levert deze training je op?

Na deze online training ben jij dé collega die actief bij kan dragen aan een cultuur van continu verbeteren. Als Orange Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je veelgebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ook kun je zelfstandig kleinere verbetertrajecten leiden en organiseren.

Ben jij klaar voor Lean Orange Belt?

Onze Lean Orange Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering. Daarnaast is deze training een perfecte opstap richting een Green Belt of Black Belt certificering.

Wat ga je doen?

In deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Maar je gaat ook dieper in op begrippen als Kaizen, Voice of the Costumer en Project Charters. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de vijf fases van Lean: DMAIC. Elke module bevat theorie, filmpjes met uitleg, quizzen en (praktijk)opdrachten.

Hoeveel tijd kost de Orange Belt e-learning?

Deelnemers aan de e-learning hebben gemiddeld 26 uur nodig om de Orange Belt opleiding te doorlopen.

Toets en certificaat

De quizzen die je tijdens deze opleiding doet, vormen een graadmeter om je kennis te toetsen. Wanneer je alle lessen en quizzen hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat van Cardiff University.

Meer informatie over de online Lean Orange Belt training.

Meer informatie over de online Lean Orange Belt Belt training vind je op: e-learning lean

Direct starten met de online Lean Orange Belt training?

Wil jij direct starten met de online Lean Orange Belt training? Schrijf je dan hier in.

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

9,2
201 beoordelingen

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen