9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean White Belt training

Wil jij kort en krachtig kennismaken met de Lean-filosofie? Dan is de online White Belt-training een aanrader. Ontdek de basics van Lean. In jouw tempo,  op jouw manier.  

Online Lean Cursus: 100% Lean, helemaal in jouw tempo, op jouw manier.  
Lean White Belt training


Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

De Lean White Belt is alleen online te volgen

€ 9,95 per maand

Lean White Belt Online

Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de online White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean. Op  jouw tempo, op jouw manier.

Wat levert deze training je op?

Na deze online training weet je meer over de achtergronden van Lean en de filosofie van continu verbeteren. Je maakt kennis met enkele Lean-technieken, weet hoe ze werken en waarvoor ze dienen. Kennis die van pas komt wanneer jouw team of afdeling aan de slag gaat met Lean.

Wat ga je doen?

In deze online opleiding maak je kennis met de Lean-filosofie. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de vijf fases van Lean: DMAIC. Elke module bevat theorie, filmpjes met uitleg, quizjes en (praktijk)opdrachten.

Hoeveel tijd kost de White Belt e-learning?

Een deelnemer heeft gemiddeld 12 uur nodig om de White Belt opleiding online te doorlopen.

Toets en certificaat

De quizzen die je tijdens de e-learning doet, vormen een graadmeter voor je kennis. Wanneer je de lessen en quizzen succesvol afgerond hebt, ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat van Cardiff University.

Meer informatie over de online Lean White Belt training.

Meer informatie over de online Lean White Belt Belt training vind je op: e-learning lean

Direct starten met de online Lean White Belt training?

Wil jij direct starten met de online Lean White Belt training? Schrijf je dan hier in.

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

9,2
201 beoordelingen

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen