Achtergrond

De verschillende Lean Belts

Professionals die een Lean certificering behalen, worden belangrijke personen bij het verbeteren van de kwaliteit van de activiteiten binnen hun organisatie en het versnellen van processen. Zij streven ernaar om variatie in de productie- en bedrijfsoperaties te elimineren door het implementeren van standaardprocessen, het elimineren van verspillingen en het vaststellen van statistieken die de kans op defecten tot een minimum beperken. Binnen de Lean methode zijn er verschillende taken die kunnen worden onderscheiden. We noemen dit ook wel een Lean belt. Welke Lean Belts zijn er? En wat doet deze rol? Dat is precies wat wij u in dit artikel eens zullen laten zien!

Het doel van de Lean Belt

Deze Lean belts geven aan welke rol individuen hebben bij het afronden van projecten en het bevorderen van kwaliteitsmanagement. Een online lean trainingsprogramma stelt professionals in staat om actief deel te nemen aan het optimaliseren van hun bedrijfscultuur en het vermijden van downtime. Hieronder hebben we bij iedere lean belt aangegeven wat u er mee kunt.

Lean White Belt

Professionals worden beschouwd als Lean White Belts als ze geen formeel certificeringsprogramma of uitgebreide training hebben gevolgd. Een enkele sessie met een overzicht van relevante methoden en woordenschat voor Lean laat werknemers op alle niveaus van een organisatie zien hoe zij bijdragen aan efficiënte.

Direct starten met de online Lean White Belt training?
Wil jij direct starten met de online Lean White Belt training? Schrijf je dan hier in.

Lean Yellow Belt

Een Lean Yellow Belt aanduiding duidt op een kennisgeving van Lean concepten die verder gaat dan de fundamenten van een Lean White Belt. Lean Yellow Belts kunnen meerdere trainingen hebben bijgewoond, waarbij de kennis die ze nodig hebben om als volwaardig teamlid aan een project te worden toegewezen, werd ontwikkeld. Zij kunnen projecten met een beperkte omvang begeleiden en managers op hogere niveaus bijstaan.

Direct starten met de online Lean Yellow Belt training?
Wil jij direct starten met de online Lean Yellow Belt training? Schrijf je dan hier in.

Lean Orange Belt

Deze training is dé opstap naar een Lean Green Belt of Lean Black Belt certificering. Je verdiept je tijdens deze cursus in de Lean-filosofie en leert diverse Lean-technieken en tools toepassen. In deze Lean training maak je niet alleen uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je verdiept je ook in veelgebruikte Lean-technieken en toepassingen. Na deze training ben jij dé collega die actief bij kan dragen aan een cultuur van continu verbeteren. Als Lean Orange Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je veelgebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ook kun je zelfstandig kleinere verbetertrajecten leiden en organiseren.

Direct starten met de online Lean Orange Belt training?
Wil jij direct starten met de online Lean Orange Belt training? Schrijf je dan hier in.

Lean Green belt

Het behalen van een Lean Green Belt certificaat vereist dat professionals een volledige cursus volgen die hen kennis laat maken met Lean methoden voor het ontwikkelen en verbeteren van producten, diensten en processen. Ze leren om probleemoplossende kaders zoals DMAIC: Define, Measure, Analyze, Improve and Control toe te passen. Deze verbetercyclus beschrijft een reeks stappen om de problemen in een bedrijfsproces te begrijpen en te optimaliseren.

Direct starten met de online Lean Green Belt training?
Wil jij direct starten met de online Lean Green Belt training? Schrijf je dan hier in.

Lean Black Belt

Na het afronden van hun Lean Green Belt training kunnen leiders hun vaardigheden naar een hoger niveau tillen door verder te leren voor hun Lean Black Belt certificaat. Deze geavanceerde training vereist voorkennis van Lean omdat professionals de vaardigheden beheersen die ze nodig hebben om meer complexe en omvangrijke projecten of organisatorische veranderingen te plannen, te leiden en uit te leggen.

Direct starten met de online Lean Black Belt training?
Wil jij direct starten met de online Lean Black Belt training? Schrijf je dan hier in.

Lean Master Black Belt

Een doorgewinterde Lean Black Belt met sterk leiderschap en probleemoplossend vermogen kan uitgroeien tot een Lean Master Black Belt. Deze aanwijzing geeft aan dat een expert een brede kijk heeft op de strategie in een bedrijf, waarbij hij/zij de teams coördineert over de hele wereld.

Lean Champion

Een Lean Champion is een manager op het hoogste niveau die leiding geeft aan de Lean strategie en -implementatie. De Lean Champions zorgen ervoor dat alle initiatieven om afval te verminderen en defecten te verwijderen samenkomen in lijn met de groeibehoeften van een bedrijf. Met de hulp van Lean Master Black Belts begeleiden deze managers de leiders die betrokken zijn bij de Lean implementatie en volgen ze hun voortgang.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
10 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen