Achtergrond

Waarom een Lean training volgen?

Steeds meer bedrijven omarmen de Lean methodiek voor continue verbetering en verspillingen elimineren.  Om hen te ondersteunen is een aantal organisaties opgericht om Lean trainingen te geven. Training is een belangrijk onderdeel van het implementeren van Lean. Het gebruik van een externe Lean training levert voor de meeste bedrijven de beste resultaten op, vooral als het concept van Lean nieuw is voor het managementteam. Natuurlijk zijn niet alle Lean trainingen hetzelfde, dus is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het evalueren van de mogelijkheden. Hier zijn de top 5 dingen die u kunt verwachten van een Lean training.

Wat is Lean en wat zijn de voordelen?

Om een organisatie in staat te stellen Lean echt te omarmen moet iedereen goed begrijpen hoe Lean ten goede zal komen aan het bedrijf en wat er nodig is om het te begrijpen.  Of u nu kiest voor de aanpak van het geven van Lean-trainingen voor elke medewerker of voor een extra optie voor de aanschaf. Het communiceren met de medewerkers over de redenen waarom de organisatie voor Lean heeft gekozen is altijd een goed idee.

Het team leert de termen

Er zijn veel termen die binnen de Lean methodiek worden gebruikt die uniek zijn voor de aanpak. Om uw team zinvolle gesprekken te laten voeren terwijl u uw implementatie bespreekt, moet iedereen dezelfde taal spreken. Zo staat Kaizen bijvoorbeeld voor de continue verbetering door middel van kleine aanpassingen en verbeteringen. Echter is de kans klein dat uw medewerkers hier ooit van hebben gehoord zonder lean training.

De Vijf Principes van Lean

In veel Lean trainingen wordt het grootste deel van de tijd besteed aan het begrijpen van de vijf principes die ten grondslag liggen aan beslissingen in een Lean organisatie. Dit zijn onder andere:

  • Het specificeren van de waarde van het product
  • Het schetsen van de waarde stroom van elk product
  • Het maken van de waarde stroom zonder onderbrekingen
  • Het trekken van de aandacht van de klant
  • Het nastreven van perfectie

De 5S methode

Naast de 5 principes van Lean, zijn de 5 S’en erg belangrijk. De 5 S’en zijn de sleutel tot de implementatie van Lean en omvatten de Japanse woorden seiri (sort), seiton (straighten), seiso (shine), seiketsu (standardize) en shitsuke (sustain). In de Lean opleiding komen de 5 S’en allemaal aan de orde.

Voortdurende verbetering

Een kwalitatief hoogstaand Lean trainingsprogramma zal benadrukken dat Lean geen bestemming is; het is een proces waarbij de procedures voortdurend worden aangepast om perfectie na te streven. De training laat de voordelen van continue verbetering zien. Voor iedereen die ook graag een Lean opleiding wilt volgen is het mogelijk om hier op de site een hele hoop informatie te vinden met betrekking tot het programma. Door een Lean opleiding te volgen zal u aanzienlijk veel verbeteringen kunnen doorvoeren binnen het bedrijf.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
18 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen