Achtergrond

Wat is world class manufacturing?

De productie is aanzienlijk geëvolueerd sinds de komst van de industriële revolutie. In het huidige mondiale en concurrerende tijdperk is het zeer belangrijk voor organisaties om een productiepraktijk te hebben die lean, efficiënt, kosteneffectief en flexibel is. World class manufacturing is een verzameling van concepten, die voor een andere organisatie de standaard zetten voor productie om te volgen. De Japanse productie wordt gecrediteerd als pionier in het concept van World class manufacturing. World class manufacturing werd geïntroduceerd in de automobiel-, elektronische en staalindustrie. World Class Manufacturing is een procesgestuurde aanpak waarbij verschillende technieken worden gebruikt om tot een goed resultaat te komen.

World Class Manufacturers

World Class Manufacturers hebben de neiging om best practices toe te passen en nieuwe praktijken uit te vinden om boven de rest in de productiesector te blijven. De belangrijkste parameters die bepalend zijn voor fabrikanten van wereldklasse zijn kwaliteit, kosteneffectiviteit, flexibiliteit en innovatie. World Class Manufacturers passen robuuste controletechnieken toe, maar er zijn vijf stappen die het systeem efficiënt zullen maken. Deze vijf stappen zijn de volgende:

  • Vermindering van de insteltijd en het afstellen van machines: Het is belangrijk dat organisaties in staat zijn om tijd te besparen bij het instellen van machines en bij het afstemmen van de machines voor de productie.
  • Cellulaire productie: Het is belangrijk dat de productieprocessen worden ingedeeld naar de aard ervan.
  • Verminder WIP-materiaal: Het is een neiging van de productieorganisatie om hoge niveaus van WIP-materiaal te handhaven. Verhoogde WIP leidt tot meer kosten en verminderde WIP leidt tot meer focus op productie en snelle verplaatsing van goederen.
  • Stel productmutatie uit: Om een hogere mate van maatwerk te bereiken worden veel veranderingen in het eindproduct aangebracht. Het is echter belangrijk dat mutaties die voor de ontwerpfase zijn bedacht, pas na de eindbewerking worden doorgevoerd.
  • Het richten op het minimale: Het is belangrijk voor de organisatie om zich te richten op de productie van producten die zijn afgestemd op de voorspelde vraag om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Bedrijven die gebruik maken van World Class Manufacturing strategieën richten zich op het continu verbeteren van de bedrijfsvoering, het elimineren van verspilling en het creëren van Lean organisaties, wat vaak resulteert in een hogere productiviteit. Deze bedrijven richten zich ook op het stellen van nieuwe normen voor snelheid vanaf het vastleggen van orders tot en met de levering zonder de sterke afhankelijkheid van voorraden. Het combineren van de filosofieën van World Class Manufacturing met de tools van Lean zal bedrijven helpen om succes te boeken en de hoeveelheid afval te verminderen. Sequentiële methoden om het werk uit te voeren worden vervangen door gelijktijdige methoden om de tijd te comprimeren, en functionele en hiërarchische taakverdelingen worden vervangen door teamgedreven activiteiten.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
10 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen