Achtergrond

Wat kunt u met een Lean black belt?

Hoeveel uur doe je over de Lean e-learning.
e-learning, van Lean White Belt tot en met Lean Black Belt.

Een Lean Black Belt professional heeft een uitermate goed begrip van Lean en Lean Six Sigma principes, inclusief ondersteunende systemen en tools die komen kijken bij het doorvoeren van de methode. Ze laten zien dat ze voldoen aan de eisen van teamleiderschap en ze houden de teamdynamiek in stand. Daarnaast zullen ze teamleden bepaalde rollen toewijzen. Black Belts begrijpen alle aspecten van de PDCA, DMAIC en continue verbeteren methodologie in lijn met de Lean principes, dit zijn dan ook echt de experts op het gebied van de Lean methodologie. Black Belt professionals zijn in staat om het bedrijf echt naar het volgende niveau te tillen. Wij laten u in dit artikel meer zien over de rol van de Lean black belt, mocht u interesse hebben in een van onze cursussen dan weet u in een oogopslag wat u kunt verwachten.

Het belang van de Lean black belt

De klanten van vandaag verwachten een onberispelijke kwaliteit en steeds hogere leveringssnelheden. Deze ontwikkeling vereist hoge eisen aan de processen. Elke organisatie heeft expertise nodig om haar processen voortdurend te verbeteren om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen. Een Lean Black Belt is een expert die tot taak heeft processen te optimaliseren. Vaak leidt de Lean Black Belt een team van continu verbeterende professionals.  Door continu de snelheid en kwaliteit van een proces te verhogen, verbetert de organisatie de klanttevredenheid en blijft de organisatie concurrerend en financieel gezond. Professionals die de Lean -methodologie en -tools onder de knie hebben, leveren dan ook een onschatbare expertise aan hun organisaties. De Lean Black Belt opleiding en training geeft u de mogelijkheid om een erkende, gecertificeerde professional te worden op het gebied van Lean.

De Lean Black Belt training volgen

De Lean Black Belt training richt zich op het ontwikkelen van uw procesverbetering vaardigheden. U leert de structuur achter Lean met PDCA, DMAIC en de tools en methodologieën waar Lean om bekend staat. Als Black Belt weet u hoe u verbeteringen kunt doorvoeren en onderhouden binnen de organisatie. Om een effectieve Lean Black Belt te zijn, heeft u de vaardigheden nodig om medewerkers en afdelingen te mobiliseren en tegelijkertijd op te treden als een betrouwbare adviseur voor het senior management. Daarom besteden we in de Lean trainingen tijd aan uw analytische en organisatorische vaardigheden. De onderwerpen worden op een praktische manier behandeld zodat u het geleerde direct na de cursus kunt toepassen.

Welke rol past bij u? Dit hangt dus volledig af van wat u graag wilt bereiken en doen binnen een bepaalde organisatie. Door te kijken of de rol van de Lean black belt aansluit bij wat u zoekt weet u al wat beter wat voor soort cursus er voor u handig zou zijn om te volgen. Dit maakt het een stuk makkelijker om één van de trainingen te kiezen die u bij ons op de site kunt vinden.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
13 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen