Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Orange Belt-training

Maak jij die kickstart naar foutloos en efficiënter werken? Volg onze Lean Six Sigma Orange Belt-training

Met deze Lean Six Sigma-training open je de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken. Je maakt uitgebreid kennis met de theorie achter Lean en Six Sigma én krijgt handige tips en trucs waarmee je meteen aan de slag kunt. Met deze training ben je in staat om zelf kleine verbeterprojecten op te zetten en uit te voeren.

Wat je ontvangt in deze Lean Six Sigma-opleiding:

 • Twee dagen Lean Six Sigma-training via MS Teams.
 • Een internationaal erkend Lean Six Sigma Orange Belt-certificaat, inclusief je praktijkcertificering. Geen gedoe met extra kosten of noodzaak voor begeleiding achteraf.
 • Sjablonen en templates waarmee je een verbeterproject kunt beheren en data kunt analyseren.

Lees verder en ontdek wat je tijdens deze Lean Six Sigma Orange Belt-training leert en hoe je je voor deze training kunt aanmelden.

Lean Six Sigma Orange Belt-training: Jouw vliegende start naar foutloos en efficiënter werken.

Wil je een succesvolle bijdrage leveren aan verbetertrajecten? Dan is onze Lean Six Sigma Orange Belt-training een prima vertrekpunt. Je doet niet alleen kennis op van de Lean-filosofie, maar je leert ook de Six Sigma-methode in de praktijk toepassen.

In deze Lean Six Sigma Orange Belt-training leer je hoe je zelf een klein verbetertraject kunt opzetten en leiden.

De Lean Six Sigma Orange belt training is inclusief:

 • Boek: “Lean Six Sigma and Minitab ” door Quentin Brook
 • Het studiemateriaal voor Lean Six Sigma Orange Belt
 • Certificering inclusief Praktijkcertificaat

Je hebt de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “Ideal IN3”.

Vanuit huis deelnemen: Voor deze Lean Six Sigma-training hoef je de deur niet uit. Je volgt de cursus van twee dagen via MS Teams.

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Six Sigma Orange Belt-opleiding vandaag nog!

Leid je eigen verbeterproject met onze Lean Six Sigma Orange Belt-training

Deze Lean Six Sigma Orange Belt-training is de perfecte voorbereiding op het zwaardere Green Belt-niveau. Met de Orange Belt-training leer je de methodiek van Lean-management en Six Sigma écht goed begrijpen. Daarnaast leer je tijdens deze uitgebreide opleiding hoe je je eigen verbetertraject opzet en beheert.

Als Orange Belt kun je veel waarde toevoegen voor je klant. Met de Lean Six Sigma Orange Belt-training kun je als projectleider van een klein verbeterproject aan de slag. Heb je een passie voor het verbeteren van processen en wil je jouw organisatie efficiënter maken? Dan is de Lean Six Sigma Orange Belt-training perfect voor jou.

Wat is een Lean Six Sigma Orange Belt?

De Orange Belt vormt de derde stap in het belt-systeem van Lean Six Sigma. Als Orange Belt ben je gespecialiseerd in het herkennen van verspillingen en het implementeren van quick wins. Je beheerst veelgebruikte technieken en kunt zelfstandig verbetertrajecten leiden en organiseren.

De training voorziet je van uitgebreide kennis over de principes van Lean Six Sigma en bereidt je voor om actief deel te nemen aan verbetertrajecten binnen je organisatie. Je leert verbetertrajecten uitvoeren, workshops leiden, verspillingen identificeren en elimineren, en een actieve rol spelen in verbeterinitiatieven.

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een combinatie van twee verbetermethodieken waarmee je processen kunt verbeteren. Lean richt zich op Just in Time, Build in Quality, 5S, Kaizen en Lean-Management. Lean is een ‘bottom-up’ benadering.

Six Sigma richt zich vooral op het verbeteren van de kwaliteit en het verminderen van fouten op basis van metingen. ‘Meten is weten’ vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De combinatie van Lean en Six Sigma versterkt elkaar en met Lean Six Sigma profiteer je als organisatie van ‘the best of both worlds’.

Samen vormen zij een verbetermethodiek, waarmee processen binnen elke organisatie verbeterd kunnen worden. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen en verspillingen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. En met Six Sigma verbeter je de kwaliteit en realiseer je foutloze processen.

Lean en Six Sigma: een ijzersterke combinatie.

 

Wat kun je doen met de Lean Six Sigma Orange Belt-training?

Met onze Lean Six Sigma Orange Belt-training wordt je klaargestoomd om je eigen verbetertraject te kunnen organiseren en leiden. Ook leer je om verbeteringen aan te brengen in je eigen werkproces. Je verdiept je tijdens deze cursus in de Lean-filosofie en  Six Sigma-methode en leert diverse Lean Six Sigma-technieken en tools toepassen. Daarnaast kun je met deze opleiding:

 • Een significante bijdrage te leveren aan groei en efficiëntie
 • Verspillingen in processen herkennen en elimineren
 • Metingen opzetten en data-analyseren
 • Managers van een hoger niveau ondersteunen

Vaardigheden na afronding van de Lean Six Sigma Orange Belt-training

Na de Lean Six Sigma Orange Belt-training kun je actief een cultuur van continue verbetering stimuleren. De vaardigheden die je leert, zijn onder andere:

 • Problemen op een gestructureerde manier aanpakken met PDCA en DMAIC
 • Actief bijdragen aan Lean Six Sigma-projecten
 • Zelfstandig verbeterprojecten uitvoeren.

 Naast deze belangrijke vaardigheden, kun je met de Lean Six Sigma Orange Belt-training workshops leiden en faciliteren, problemen identificeren en duurzame oplossingen implementeren.

Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Orange Belt-training?

Deze Lean Six Sigma Orange Belt-training gaat verder dan de basisprincipes door de nadruk te leggen op hoe je actief Lean Six Sigma-verbetertrajecten kunt toepassen. Je verdiept je niet alleen in de Lean Six Sigma principes en de PDCA-cyclus, maar leert ook hoe je de DMAIC-fasen (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) actief doorloopt. Andere belangrijke stof die tijdens de Lean Six Sigma Orange Belt-training aan bod komt, is:

 • Belangrijke methodologieën, zoals A3, 8 vormen van verspilling, Kaizen, Kanban, Value Stream Mapping, Dag-start, 5S, etc.
 • Verbeterprojecten opzetten en uitvoeren
 • Quick wins implementeren
 • En meer!

Voor wie is de Lean Six Sigma Orange Belt-training geschikt?

De Lean Six Sigma Orange Belt is ideaal voor jou als je wilt bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie en zelfstandig verbetertrajecten wilt uitvoeren en staat open voor iedereen.

Het Lean Six Sigma Orange Belt-Certificaat

Nadat je de Lean Six Sigma Orange Belt-training succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een erkenning van de vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens de opleiding. Met dit certificaat op zak, vergroot je aanzienlijk je kansen op de arbeidsmarkt en kun je veel waarde toevoegen voor je klant.

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service). Ook onze Lean Six Sigma Orange Belt-opleiding voldoet hiermee aan de strenge eisen van dit gerenommeerde instituut. Zo weet je zeker dat je met onze Orange Belt-certificering een waardevol certificaat verdient.

Hoe lang duurt de Lean Six Sigma Orange Belt-training?

De Lean Six Sigma Orange Belt-training duurt twee dagen en wordt via MS Teams gegeven. Je hoeft de deur niet uit.

Wil je meer medewerkers binnen je bedrijf trainen voor Lean Six Sigma Orange Belt, of een training na werktijd in de avonduren? Neem dan contact met ons op voor een in-company aanbieding.

Klaar om een Lean Six Sigma Orange Belt te worden?

Deze Lean Six Sigma Orange Belt-training is jouw ideale startpunt als je wilt doorgroeien naar een Lean Six Sigma Green Belt of Lean Six Sigma Black Belt.

Na deze training ben jij de collega die actief processen kan verbeteren, zelfstandig verbeterprojecten kan uitvoeren en kan bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren.

Maak jij die kickstart naar foutloos en efficiënter werken? Volg de Orange Belt-training van Lean.nl

Zet de eerste stap richting je Lean Six Sigma Orange Belt

Ben je klaar om actief deel te nemen aan de Lean Six Sigma-trajecten van je bedrijf? Meld je dan snel aan voor onze Lean Six Sigma Orange Belt-training. Dit niveau is de perfecte opstap naar de Green Belt, een van de meest gevolgde en gevraagde Lean Six Sigma-certificering.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de  Lean Six Sigma Orange Belt-training, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen op elk moment van je Lean Six Sigma-reis.

MS Teams Startdatum: Juni 2024

Locatie

Juni 2024

Data

 • Juni 2024
Aanmelden
MS Teams
MS Teams Startdatum: Augustus 2024

Data

 • Augustus 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: September 2024

Data

 • September 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Oktober 2024

Data

 • Oktober 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: November 2024

Data

 • November 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: December 2024

Data

 • December 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of Lean-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of Lean-cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.