Klassikale trainingen

Lean Six Sigma White Belt-training

Stap in de wereld van Lean Six Sigma met onze White Belt-cursus.

Maak kort en krachtig kennis met de basisprincipes van Lean-management en de Six Sigma verbetermethode. Ontdek wat de combinatie van deze methoden inhoudt en hoe je deze principes kunt toepassen. Na deze training ben je klaar om een actieve rol te spelen in het optimaliseren van processen.

Wat je ontvangt in deze Lean Six Sigma-opleiding:

 • 4 uur klassikale training via MS Teams
 • Een officieel certificaat na afronding van je White Belt-opleiding
 • Templates waarmee je de Lean Six Sigma-principes kunt toepassen

Lees verder en ontdek wat de White Belt-opleiding inhoudt en wat je ermee kunt.

Ben jij Klaar om met de Lean Six Sigma White Belt-training te starten?

Als jij Kort en krachtig wil kennismaken met de Lean Six Sigma? Dan is de White Belt-training een aanrader.

De Lean Six Sigma White Belt-training biedt een introductie tot de principes van Lean en Six Sigma. In deze training ontdek je wat Lean-management is en wat Six Sigma inhoudt. Je leert  hoe je deze principes kunt toepassen. De opleiding is inclusief:

 • Boek: “Wat is Lean Six Sigma“ door Mike George
 • Studiemateriaal: Voor de Lean Six Sigma White Belt
 • Certificering: Lean Six Sigma White Belt

Vanuit huis deelnemen: Voor deze Lean Six Sigma-training hoef je de deur niet uit. Je volgt 4 uur aan Lean Six Sigma-cursus via MS Teams.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “IN3 van Ideal”.

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Six Sigma White Belt-opleiding vandaag nog!

Leer de basis van Lean Six Sigma met de White Belt-training

Wil je kennismaken met Lean Six Sigma en de principes ervan ontdekken? De White Belt-opleiding is dan een aanrader. In deze cursus leer je de basics van de Lean-methode en Six Sigma. Je zet de eerste stap in jouw reis naar continue verbetering en foutloos werken. Deze kennis komt van pas wanneer jouw team of afdeling de Lean Six Sigma principes gaat toepassen. Start je Lean Six Sigma-training nu en leg het fundament voor een efficiëntere werkomgeving.

Wat is een Lean Six Sigma White Belt?

De Lean Six Sigma White Belt-training is de eerste stap naar hogere niveaus van Lean Six Sigma-certificering, zoals:

 • Lean Six Sigma White Belt
 • Lean Six Sigma Yellow Belt
 • Lean Six Sigma Orange Belt
 • Lean Six Sigma Green Belt
 • Lean Six Sigma Black Belt
 • Lean Six Sigma Master Black Belt

Als Lean Six Sigma White Belt beschik je over kennis van je eigen proces en word je betrokken bij Lean Six Sigma-verbetertrajecten als materiedeskundige. Je draagt dan bij aan het elimineren van verspillingen.

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een combinatie van twee verbetermethodieken waarmee je processen kunt verbeteren:

 • Lean-management: de Lean-methodiek richt zich op het versnellen van het proces met Just in Time, Build in Quality, 5S en de Kaizen-methode. Lean is een ‘bottom-up’ benadering waarbij mensen centraal staan.
 • Six Sigma richt zich vooral op het verbeteren van de kwaliteit en het verminderen van fouten op basis van metingen. ‘Meten is weten’ vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De combinatie van Lean en Six Sigma versterkt elkaar en met Lean Six Sigma profiteer je als organisatie van ‘the best of both worlds’. Samen vormen zij een verbetermethodiek, waarmee processen binnen elke organisatie verbeterd kunnen worden. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen en verspillingen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. En met Six Sigma verbeter je de kwaliteit en realiseer je foutloze processen.

Lean en Six Sigma: een ijzersterke combinatie.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma White Belt-training?

De Lean Six Sigma White Belt-training duurt 4 uur. Tijdens deze training doorloop je de verschillende fases van Lean Six Sigma. Je maakt kennis met een aantal technieken en -instrumenten die worden gebruikt om verspillingen uit processen te elimineren en foutloze processen te krijgen. Je leert onder andere:

 • Wat Six Sigma is
 • Wat Lean is
 • Lean Six Sigma tools gebruiken, zoals 5S, Kaizen, Value Stream Mapping en de 8 verspillingen
 • Twee centrale procesverbetermethodieken: PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control)

Na afronding van de Lean Six Sigma White Belt-training

Na het voltooien van de Lean Six Sigma White Belt-training heb je een goed begrip van de basisprincipes van Lean Six Sigma, en kun je deze principes toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

Met de Lean Six Sigma White Belt-opleiding kun je onder andere:

 • Actief deelnemen aan Lean Six Sigma-implementaties binnen je organisatie en bijdragen aan continue verbetering.
 • Samenwerken met collega’s en teamleden om verbeteringen te realiseren.
 • Metingen opzetten en dataverzamelen

Voor wie is de Lean Six Sigma White Belt-training geschikt?

Onze Lean Six Sigma White Belt-training is toegankelijk voor iedereen die meer wil leren over Lean-management en Six Sigma. Deze introductiecursus is ideaal als bewustwordingsprogramma voor alle medewerkers binnen een organisatie, maar kan ook uitstekend dienen als onderdeel van het onboardingproces voor nieuwe medewerkers. Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Het Lean Six Sigma White Belt-certificaat

Wanneer je de Lean Six Sigma White Belt-opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean Six Sigma-certificaat. Dit certificaat bevestigt jouw kennis van en vaardigheden in de principes en methodologieën van Lean Six Sigma. Tevens onderstreept dit certificaat jouw capaciteit om deze methode toe te passen in diverse contexten, processen te optimaliseren en verspilling te identificeren en te elimineren.

Onze Lean Six Sigma White Belt-opleidingen zijn geaccrediteerd door LCS ((The Cardiff University Licensed Service). Deze accreditatie zorgt ervoor dat onze trainingen voldoen aan de strengste internationale standaarden voor kwaliteit. De vaardigheden en kennis die je via onze White Belt-training verwerft, worden wereldwijd erkend door werkgevers, wat je carrièremogelijkheden aanzienlijk verbetert.

Voor het behalen van het Lean Six Sigma White Belt-certificaat is het niet nodig om een examen af te leggen.

Hoe lang duurt de Lean Six Sigma White Belt-training?

De Lean Six Sigma White Belt-training wordt in 4 uur via MS Teams gegeven.

Wil je meer medewerkers binnen je bedrijf trainen voor Lean Six Sigma White belt, of een training na werktijd in de avonduren? Neem dan contact met ons op voor een in-company aanbieding.

Klaar om een Lean Six Sigma White Belt te worden?

Met een Lean Six Sigma White Belt-opleiding krijg je inzicht in de dagelijkse praktijk van jouw processen en kun je een waardevolle bijdrage leveren aan Lean Six Sigma-initiatieven binnen jouw organisatie. Deze certificering biedt een solide basis van kennis en begrip van Lean Six Sigma-principes, waardoor je kunt uitblinken in Lean Six Sigma-projecten. De Lean Six Sigma White Belt-training vormt de opstap naar hogere niveaus van Lean Six Sigma-certificering, zoals de Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt of Black Belt.

Hoewel de Lean Six Sigma White Belt-opleiding op introductieniveau is, biedt het een stevige basis, terwijl andere certificeringen verdere verdieping en specialisatie in Lean Six Sigma-methodologieën bieden. Het White Belt-niveau richt zich op het ontwikkelen van een basiskennis van Lean Six Sigma en het begrijpen van de essentiële concepten en tools.

Zet de eerste stap richting je Lean Six Sigma White Belt

Zet vandaag nog je eerste stap op weg naar het bereiken van expertise in Lean Six Sigma met onze Lean Six Sigma White Belt-training. Als je de fundamenten van Lean Six Sigma wilt begrijpen en een waardevolle rol wilt spelen in procesverbeter-initiatieven binnen jouw organisatie, dan is deze Lean Six Sigma White Belt-training de ideale keuze voor jou. Doe mee en investeer in je toekomst met Lean Six Sigma!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de  Lean Six Sigma White Belt-opleiding, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen op elk moment van je Lean Six Sigma-reis.

 

MS Teams Startdatum: Juni 2024

Data

 • Juni 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Juli 2024

Data

 • Juli 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Augustus 2024

Data

 • Augustus 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: September 2024

Data

 • September 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Oktober 2024

Data

 • Oktober 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: November 2024

Data

 • November 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: December 2024

Data

 • December 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of Lean-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of Lean-cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.