9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Wil jij de technieken van Lean en Six Sigma met eigen ogen ervaren? Ga dan mee op reis naar de Audi-fabrieken in Brussel. Kijk mee, stel vragen en raak geïnspireerd.

Vijf keer per jaar vertrek
Unieke inkijk bij Audi
Voor iedereen te boeken
Meerdere Lean trainingen bij Lean.nl

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis en ervaring op.
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Brussel

€ 155,- (excl. BTW)

Boek nu een excursie naar de Audi-fabrieken

Wil jij de technieken van Lean en Six Sigma met eigen ogen ervaren? Ga dan mee op reis naar de Audi-fabrieken in Brussel. Kijk mee, stel vragen en raak geïnspireerd. Deze excursie biedt je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Bij Audi noemen ze dit The Synchronised Audi Production System.

Voor wie?

De studiereis naar de Audi-fabrieken is niet alleen een vast onderdeel van onze Lean opleidingen en Lean Six Sigma opleidingen. Je kunt deze excursie ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen. Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat ga je doen?

Tijdens het bezoek krijg je uitleg over de historie van Audi en The Synchronised Audi Production System. We maken een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Hier zie je achter de schermen hoe een Audi wordt geproduceerd. Je krijgt uitleg over de manier waarop Audi de Lean principes toepast.

Kosten

De studiereis kost €155,- (excl. BTW) per deelnemer.

Wat levert het op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis en ervaring op in een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Deze excursie staat daarom garant voor nieuwe ideeën en inzichten die je binnen je eigen organisatie in de praktijk kunt brengen. Daarnaast kun je interessante ervaringen uitwisselen met medereizigers die uit verschillende sectoren afkomstig zijn.

Reisinformatie

Lean.nl biedt je een geheel verzorgde busreis. Dit betekent dat het vervoer, eten en drinken inbegrepen zijn.

  • Bestemming: Audi in Brussel
  • Reisduur: van 10.00 – 21.00 uur
  • Vertrekdata: vijf keer per jaar
  • Opstapplaatsen: Zwolle, Utrecht en Breda

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

14 managementprincipes van toyota
14 managementprincipes toyota
Management van Toyota
Toyota management
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen